Al Gore doet aftrap Schooldakrevolutie in Haarlemmermeer

Posted on oktober 10, 2016

0Al Gore doet aftrap Schooldakrevolutie in Haarlemmermeer

Amsterdam. – In aanwezigheid van Al Gore trapten afgelopen week tijdens Inspiration 360 in de Ziggodome Wiebe Draijer, bestuursvoorzitter Rabobank, John Nederstigt, wethouder duurzame economische ontwikkeling en Roebyem Anders van Sungevity in Haarlemmermeer de Schooldakrevolutie af.
Doel van de Schooldakrevolutie is om in 2020 minimaal de helft van de 7000 lagere en middelbare scholen in Nederland te voorzien van zonnepanelen. Scholen worden zo groene energiefabriekjes, die zonnestroom kunnen leveren aan andere scholen. Met de besparingen kunnen onderwijsprogramma’s en andere investeringen in duurzaamheid gefinancierd worden. De Schooldakrevolutie wordt landelijk uitgerold en begint maandag 10 oktober, op de Dag van de Duurzaamheid, op basisschool de Tweemaster Haarlemmermeer.
Al Gore over de Schooldakrevolutie: “Duurzaamheid begint bij de jeugd. Fantastisch om te zien hoe Haarlemmermeer als eerste duurzaamheid letterlijk bovenop de jeugd brengt: in de vorm van zonnepanelen op de scholen. Daar kan iedereen een voorbeeld aan nemen.”
De Schooldakrevolutie is een initiatief van Sungevity en Stichting Urgenda, en wordt gesteund vanuit NL2015 door Wiebe Draijer, Rabobank en Feike Sijbesma, DSM. De Rabobank speelt een belangrijke rol in de landelijke financiering.

Over
Urgenda is de actieorganisatie die Nederland samen met bedrijven, overheden, maatschappelijke organisaties en particulieren, sneller duurzaam wil maken. Dat doen zij aan de hand van het rapport Nederland 100% duurzame energie in 2030, met een concreet actieplan en projecten. Meer informatie: http://www.urgenda.nl.
Het Amerikaanse bedrijf Sungevity draagt vanuit Nederland bij aan de wereldwijde Rooftop Revolution door zoveel mogelijk daken te laten schitteren met zonnepanelen. Het Europese hoofdkantoor is gevestigd in Amsterdam. Meer informatie: http://www.sungevity.nl.
NL2025 is een platform waarin bestuurders en leiders uit de culturele en wetenschappelijke wereld, kunstenaars, CEO-s en sporters (zogenaamde ‘Aanjagers’) zich hebben verenigd. Zij zetten zich in op de persoonlijke titel voor een betere toekomst van Nederland. NL2025 richt zich op drie thema’s: onderwijs, duurzame groei en vitale samenleving. Meer informatie: http://www.nl2025.nl.

Posted in: ameland actueel