Virtueel de Dijk over op Ameland

Posted on oktober 10, 2016

0Nes. – Natuurcentrum Ameland opent virtuele dijkexperience tijdens Week van Ons Water
Met de nieuwe virtual reality experience ervaren bezoekers van Natuurcentrum Ameland het stijgende zeewater vanaf een dijk. Tijdens de landelijke Week van Ons Water lanceert het Natuurcentrum in samenwerking met Wetterskip Fryslân deze bijzondere dijkbeleving voor jong en oud, die onderdeel uitmaakt van de vernieuwde expositie Kijk op de dijk. Maandagmorgen 10 oktober 2016 openden kinderen van de Kardinaal de Jong school uit Nes de vernieuwde expositie.
Opening dijkexperience Natuurcentrum Ameland
De expositie Kijk op de dijk laat bezoekers met eigentijdse toepassingen zien en ervaren dat veilig wonen onder de zeespiegel niet vanzelfsprekend is en hoe belangrijk sterke dijken zijn. Zo klim je bij de virtual reality experience met een speciale bril op de dijk voor een echte dijkbelevenis. Of je bouwt zelf een dijk met de Kinect game; een spel dat reageert op bewegingen.
En als je de Natuurcentrum app download, komen verschillende onderdelen in de expositie tot leven. Verder is er interessante informatie te vinden over de historie van de Waddenzeedijk en de dijkverbetering op Ameland.
http://www.amelandermusea.eu (externe website)

Posted in: ameland actueel