Zwembad Ameland bezet

Posted on oktober 17, 2016

0Het leegstaande Zwembadcomplex. foto’s Jan Spoelstra

Het Zwembad op Ameland is bezet als protest tegen de plannen met het zwembad.

Actievoerder Frank Hulsebos vertelt de belangstellenden wat de b

Nes. – Sinds gisteravond is het zwembad in Nes op Ameland bezet. Actiegroep De Amelander Schalken is ingetrokken in het al veertien jaar leegstaande zwembad Tropica Ambla. Het pand is deel van een project van Kontour om er een aantal luxe vakantiewoningen te bouwen. Enkele jaren geleden wisselde het nog met een miljoen winst van eigenaren. De huidige eigenaren, een groep van investeerders in de o.a. de onroerend goed en recreatiemarkt, willen het project uiteindelijk verder verkopen. Burgemeester Albert de Hoop en wethouder Bakema waren vorige week maandag morgen 10 oktober nog op bezoek bij het aanpalende Hotel Noordsee voor overleg.
Actiegroep De Amelander Schalken zijn de invloed van de grote projectontwikkelaars op het eiland zat.”Een ludieke actie”, noemt Frank Hulsebos de bezetting . “Maar het is nodig om de discussie aan te zwengelen over de invloed van grote projectontwikkelaars op ons eiland.” De actiegroep is dat zat. “We blijven hier net zolang zitten totdat we met de partijen om tafel kunnen.” De actiegroep wil in gesprek over de plannen..
Begin november wordt het plan van Westcord directeur Harry Westers voor de vierde keer ingediend bij de Amelander Gemeenteraad. In dit plan zou het zwembad een kuuroord worden. De groep vertrouwt dat niet en verwacht dat na sloop van het zwembad op die plek een hotel gebouwd zal worden van een zelfde grootte als het Westcord hotel Noordsee. Met een passage worden de beide hotels met elkaar verbonden. Actievoerder Hulsebos meent: “Dan kijken we straks tegen een muur aan van 156 meter. Dat is ingrijpend voor het landschap hier”.

Het Zwembad op Ameland is bezet als protest tegen de plannen met

Het Zwembad op Ameland is bezet als protest tegen de plannen met het zwembad.

Posted in: ameland actueel