Moeizame overwinning Geel Wit op Warga

Posted on oktober 30, 2016

0Moeizame overwinning Geel Wit op Warga

(van sportverslaggever Koos Molenaar) Warga. – Geel Wit heeft een moeizame overwinning behaald op Warga. In Wergea werd het 0-2. Warga is een ploeg uit de onderste regionen. Het had de defensie dichtgespijkerd, zat kort op de man en liet Geel Wit niet in zijn spel komen. Geel Wit kon derhalve het spel op het middenveld niet maken. Jordi Metz had een dubbele bewaking en speelde niet zijn leukste wedstrijd. Uit het niets kwamen de Amelanders in de veertiende minuut op voorsprong. Uit een hakje van Bente Bonthuis kwam de bal voor de voeten van Danny Metz, die in de kluts de 0-1 maakte. De eerste kans was meteen raak. Ook Warga kreeg kansen, en het was aan Pieter Oene Smit te danken dat Geel Wit met een voorsprong de rust in ging.

Na de pauze ging Geel Wit meer de vleugels gebruiken; veel kansen kwamen er niet uit, maar Warga kwam helemaal niet meer in het spel voor. Sander Hekkelman viel geblesseerd uit en de volgende wedstrijd zal voor hem waarschijnlijk te vroeg komen. In de extra tijd viel de beslissende treffer. Jordi Metz was de aangever en broer Micha de afronder: 0-2.

Opstelling Geel Wit: Pieter Oene Smit; Kayan Kiewiet, Bjorn Wijnberg, Pieter Kiewiet; Kevin Kiewiet (Christian Smid, 87), Christian Molenaar (Jurjen Metz, 72), Jordi Metz, Micha Metz; Bente Bonthuis, Sander Hekkelman (Luc Metz, 51)

Advertenties
Posted in: ameland actueel