Friese Dorpentop in het WTC

Posted on november 5, 2016

0De hele zaal Friese deelnemers. foto Jan Spoelstra

Leeuwarden. – !0.000 uitnodigingen gingen de deur uit, voor 1000 was er plaats. Uiteindelijk namen er een kleine 500 plaats één van de hallen van het WTC. De eerste Dorpentop van Friesland was een feit. Voor de tiende keer hield de G1000 een uitwisseingsdag voor gedachten levend in wijken, buurten en dorpen van een Provincie.
In de gesprekken van groepjes van elk vier werd besproken wat er leeft onder de Friezen. Middels een herschikking van de zaal door de bezitters vanverschillend gekleurde badge bij elkaar aan de tafel te zetten. Vooral leefbaarheid, maar ook ander aspecten kwamen op de grote schermen naar voren. Via een hedendaagse app werden de aspecten naar voren gebracht. Ook na de “top” kan er via “Doarps-Help-App kan iedere deelnemer en andere belangstellenden betrokken blijven.
Slechts één Amelander was naar dit Friese Mienskips gebeuren afgereisd. Raadslid Piet IJnsen pakte de eerste boot op zaterdag 5 oktober. Een ander raadslid zou hem vergezellen, maar meldde zich ’s morgens af.

Advertenties
Posted in: ameland actueel