Franeker – Geel Wit gelijk op.

Posted on november 6, 2016

0


Geel Wit tevreden met remise bij Franeker

(van sportverslaggever Koos Molenaar) Franeker. – Geel Wit heeft de uitwedstrijd tegen SC Franeker afgesloten op 1-1, en dat was een uitslag waarmee trainer Frans à Nijeholt kon leven. ,,Dit was een wedstrijd die we niet mochten verliezen, we hebben het netjes gedaan.” In het eerste deel van de eerste helft was Geel Wit de overheersende ploeg. In die fase kwamen de Amelanders op voorsprong. Een schot van Jordi Metz werd door keeper Jesse Hogendorp gepareerd. In de rebound raakte Bente Bonthuis de bal half, maar dat was genoeg om Luc Metz in staat te stellen koppend te scoren. Franeker herstelde zich goed en drong Geel Wit terug. Doelman Pieter Oene Smit moest een paar keer in actie komen en had geluk met een bal op de lat.

Ook na de thee trok Franeker meteen ten aanval. Een doelpunt kon niet uitblijven en in de 53-ste minuut maakte Christiaan de Haan de gelijkmaker. Op zijn beurt herpakte ook Geel Wit zich goed. Zo werd het een aantrekkelijke wedstrijd met twee
ploegen die voor de aanval kozen. ,,Dit was reclame voor het amateurvoetbal’’, vond à Nijeholt. Over de scheidsrechter A. Mansouri was hij minder te spreken. Die hield de kaarten op zak waar die bij overtredingen getoond had mogen worden. Twee Geelwitters kregen wel de prent voorgehouden, maar dat was wegens praten. De oefenmeester van de Amelanders liet twee jeugdige talenten invallen. Marwin Kooiker kwam erin voor Bente Bonthuis en de 15-jarige Jorik Beekema maakte tien minuten voor tijd zijn debuut als vervanger van Christian Molenaar.

Opstelling: Pieter Oene Smit; Jurjen Metz, Bjorn Wijnberg, Pieter Kiewiet, Kayan Kiewiet; Christian Molenaar (Jorik Beekema), Jordi Metz, Micha Metz; Bente Bonthuis (Marwin Kooiker), Danny Metz, Luc Metz.

Advertenties
Posted in: ameland actueel