Geen Periodetitel voor Geel-Wit

Posted on december 11, 2016

0


Geel Wit verspeelt periodetitel aan Friesland
(Van sportverslaggever Koos Molenaaar)Leeuwarden. – Geel Wit heeft met 3-2 verloren van Friesland, dat daarmee de eerste periodetitel voor zich opeiste. Geel Wit had een overwinning nodig om de periode te bemachtigen.
Het begin was aftastend van beide kanten. De eerste mogelijkheid diende zich aan na 17 minuten toen Mark Jalvingh uit een vrije schop over schoot. Een minuut later was het wel raak, clubtopscorer Joris Wubbeling strafte een verdedigingsfout genadeloos af: 1-0.
Geel Wit kon daar niet veel meer tegenover zetten dan een kansje voor Jurjen Metz. Aan de andere kant was Wubbeling weer gevaarlijk met een schot voorlangs. De beste mogelijk voor Geel Wit in de eerste helft deed zich voor na 38 minuten spelen, toen uit een voorzet van Christian Molenaar Micha Metz zijn schot gekeerd zag door keeper Ronald van der Molen.
Meteen na de rust verdubbelde Friesland de voorsprong. De spelers van Geel Wit bleven staan na een blessure van Micha Metz. Daarvan profiteerde nota bene Martijn Zijlstra, de man die de overtreding beging en die vorig jaar nog bij Geel Wit in het derde speelde: 2-0.
Geel Wit gooide daarna alles op de aanval. Dat betaalde zich na een uur spelen uit. Lars Molenaar speelde de bal in op Kevin Kiewiet, die beheerst scoorde: 2-1.
Geel Wit drukte door en negen minuten later was het weer raak. Jordi Metz bereikte met een fraaie actie broer Danny, die na een even fraaie beweging de trekker overhaalde: 2-2.
Friesland was rijp voor de sloop, maar Marwin Kooiker en Jordi Metz waren niet in staat het vonnis te voltrekken. Geel Wit speelde achterin een-op-een en dat werd de Amelanders in de slotminuut fataal. Twee spelen lieten de bal aan elkaar over. Van die weifeling profiteerde Joris Wubbeling door de bal onder de jarige doelman Pieter Oene Smit te schuiven: 3-2.
Opstelling: Pieter Oene Smit; Pieter Kiewiet, Lars Molenaar, Kevin Kiewiet, Kayan Kiewiet; Christian Molenaar (Marwin Kooiker, 60), Jordi Metz, Micha Metz; Bente Bonthuis, Danny Metz, Jurjen Metz (Luc Metz, 70).

Advertenties
Posted in: ameland actueel