Aanhouding 5 Eilanders bij Cokehandel

Posted on januari 27, 2017

0Nes.- Vijf Eilanders zijn aangehouden wegens betrokkenheid bij het verhandelen van cocaïne. Het zou gaan om resten van de vermoedelijk aangespoelde partij op het strand van het Ameland. Eerder deze maand werden twee pakketjes op het strand tussen paal 16 en 17 gevonden. Iedereen die ook zo’n pakketje vond werd door de politie opgeroepen deze in te leveren. Drie kilo werd er afgeleverd bij het politiebureau in Nes.

Dit is nog niet alles wat er aanspoelde. Aan de politie werd doorgespeeld dat er gevonden cocaïne zou worden verhandeld.  Een zesentwintig jarige  man en eentje van drieënveertig leken samen een gevonden pakketje te het verkopen. Zijnde betrokken hierbij werden daarnaast ook twee vrouwen van 30 en 22 jaar plus een 16-jarige jongen aangehouden. Na verhoor en een verblijf in de cel is het gezelschap heengezonden. Het merendeel van de verdachten is afkomstig uit Nes

. Volgens verklaringen van de verdachten hebben ze de door hen gevonden coke uiteindelijk teruggegooid in zee.

In  Maastricht zijn in verband hiermee een man van eenenveertig samen met een vrouw van achtentwintig aangehouden. Bij huiszoeking werd ruim een kilo cocaïne gevonden. Waarschijnlijk gaat het om de coke van Ameland.

Advertenties
Posted in: ameland actueel