Niet iedereen overtuigd van Zwembadplan Ameland

Posted on februari 6, 2017

0Nes. – Zondagmiddag was de tweede kijkmiddag voor de plannen welke de projectontwikkelaar Kontour uit Heerenveen met het voormalige zwembad aan de  Molenweg in Nes op Ameland voor heeft. Reacties van de bezoekers waren gemengd. Een stel vakantiehuisjebezitters vonden ze geweldig, intussen afgevend op de Amelanders. Volgens hen maakten die hun huisje eertijds niet goed schoon. Anderen bekeken de opgestelde artist impressions gelaten. Een ander paar, op Ameland woonachtig vertelde eenmaal buiten de hekken duidelijk dat de inbreuk die het complex op het omringende landschap maakt hun niet beviel.

Inmiddels zijn de plannen zoals zichtbaar op de presentatie al weer aangepast. Na een protest van de appartement eigenaren aanleunend op hotel NoordSee worden de losstaande hotelappartementengebouwen enkele tientallen meters opgeschoven en iets anders opgesteld. Zodanig dat er voor hen de 10 meter hoge bebouwing het uitzicht op de Vleyen minder weg neemt.

Volgens Johan Neerhof van Kontour was de belangstelling groter dan de eerste open dag een week geleden. Hij probeerde de enkele tientallen mensen vooral uit te leggen hoe het exploitatiemodel van de gebouwen in elkaar steekt. Men is in staat zich hotelkamers te verwerven die door de organisatie verhuurt moet worden. Via een soort time-sharing kan men toch van het eigendom genieten.

Kritische vragen zoals op de informatieavond woensdag j.l.  waar men wilde vooral ook wilde weten hoe het extra personeel zou worden gehuisvest werden niet gesteld.

 

 

Posted in: ameland actueel