Raad Ameland foutief geïnformeerd?

Posted on februari 7, 2017

0Ballum. – Aan het einde van de gecombineerde commissie en extra raadsvergadering stelde Irma Marinus (PvdA) met een bozig klinkende stem nog een laatste vraag aan burgemeester de Hoop. Het ging over een binnengekomen brief die de burgemeester in beslotenheid wilde afhandelen.

In die brief kondigde oud- gemeentesecretaris Jan Wibiër zijn afscheid aan als  zijnde betrokken bij twee gemeentelijke klussen. Dit alles na een conflict met burgemeester de Hoop zo laat ie er samengevat in weten.

Irma Marinus kreeg bijval van collega Raadslid Jeppe Groenewold van A’82. Deze liet weten tegen het in beslotenheid behandelen van de kwestie te zijn. “Ik hou niet van achterkamertjes” zo zei hij. Er zaten meer raadsleden met ergernis naar het verhaal van burgemeester de Hoop te luisteren. Zij kenden de inhoud van de brieven, lazen daarin en hoorden opnieuw dat de betogen en weerwoorden van de betrokkenen  niet met elkaar strookten.

De redactie heeft de bewuste brieven in haar bezit en moet na lezing constateren dat het hier om een serieus ernstige kwestie gaat. Als de één gelijk heeft en die zegt het te kunnen bewijzen, dan wordt de raad door de ander op een flink aantal onwaarheden getrakteerd. En dat kan niet in onze democratie.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Posted in: ameland actueel