Burgerinitiatief meergeneratie wonen

Posted on maart 6, 2017

0


Burgerinitiatief meergeneratie wonen

De initiatiefgroep voor Het Groene Dorp organiseert do 16 maart en di 18 april informatiebijeenkomsten.

Groningen. – Het Groene Dorp is een burgerinitiatief dat wil komen tot een meergeneratie wooncomplex in het centrum van Groningen. Ons staat voor ogen dat daar alle generaties door elkaar wonen -ook alleenstaande jongeren als studenten- en dat wederzijdse contacten door het complex worden gestimuleerd. Daarvoor zullen er bij de privé wooneenheden ook gemeenschappelijke voorzieningen worden gerealiseerd voor bv. koken, eten, muziek, tv-kijken en tuinieren.
Het complex moet levensloopbestendig worden en makkelijk maken dat men lang zelfstandig kan wonen. Het hele complex is dan ook wielvriendelijk, voor kinderbuggy tot rollator maar ook voor zorg voor maaltijden, wasserij en medische zorg. Er wordt onderzocht of er ook een ondernemer als buur kan worden betrokken die een kleinschalig woonzorghuis exploiteert.

De bijeenkomsten vinden plaats in het vm. Badhuis, Kleine Badstraat 4, 9726 CH Groningen van 19 – 21 uur. Meer informatie over de plannen en hoe men er bij betrokken kan raken is te vinden op www.hetgroenedorp.nl , info@hetgroenedorp.nl Telefoon 050 312 14 00.

Advertenties
Posted in: ameland actueel