Stemmen op Ameland

Posted on maart 6, 2017

0Woensdag 15 maart 2017 is er de verkiezing van de leden van de Tweede Kamer der Staten-Generaal.

De stembureaus op Ameland zijn:

· Gemeentehuis, Jelmeraweg 1, Ballum

· Dorpshuis ’t Wantij, Binnenweg 15, Buren

· Zorgcentrum De Stelp, Hidde Dirks Katstraat 4, Hollum

· Sporthal Jaap Klaassen, Schoolstraat 6, Nes

Om te stemmen moet u uw stempas en identiteitsbewijs meenemen. bent u deze stempas kwijt dan kunt u een nieuwe stempas aanvragen (duplicaat) tot uiterlijk dinsdag 11 september 2012 tot 12.00 uur bij afdeling burgerzaken. Zodra u de vervangende stempas in uw bezit heeft, maakt dat een eerder uitgegeven stempas ongeldig.

Stemmen bij volmacht

Als u zelf niet in de gelegenheid bent om te komen stemmen, kunt u iemand machtigen om voor u te gaan stemmen. De gemachtigde kan iedereen zijn die woonachtig is in de gemeente Ameland en ook een stempas heeft ontvangen. U vult de achterzijde van de stempas in. U als kiezer en degene die u machtigt moeten beiden tekenen. De gemachtigde moet een kopie van het identiteitsbewijs meenemen van degene voor wie hij gaat stemmen. Iemand mag maximaal drie stemmen uitbrengen, inclusief de eigen stem. U kunt dus door maximaal twee mensen gemachtigd worden om hun stem uit te brengen.

Als u op de dag van de verkiezing in een andere gemeente in Nederland wilt stemmen, dan hebt u een kiezerspas nodig. Zo’n kiezerspas kunt u verkrijgen door met uw stempas naar Burgerzaken in het gemeentehuis te gaan. Daar wordt uw stempas omgezet in een kiezerspas.

Posted in: ameland actueel