Winst voor GeelWit thuis

Posted on mei 14, 2017

0(van sportverslaggever Koos Molenaar)Geel Wit sluit af met overwinning in
Geel Wit heeft de competitie afgesloten met een 3-2 overwinning op LVV Friesland. Voor beide teams stond er niets meer op het spel. Geel Wit stond vast op plaats zes en Friesland had al een plaats n de nacompetitie in de pocket.
Bij Geel Wit verving Matthijs Rijpstra de vast doelman Pieter Oene Smit. Rijpstra beleefde een rustige middag. In de negende minuut redde hij met de voet toen Joris Wubbeling gevaarlijk voor hem opdook. Diezelfde Wubbeling en Jeffrey Meijer lieten in het eerst kwartier de kansen voor Friesland onbenut.
Aan de andere kant was het wel meteen raak. De mee opgekomen Kayan Kiewiet zette voor op Danny Metz en zijn uithaal betekende 1-0.
Geel Wit bouwde daarna aan een overwicht, maar met name Bente Bonthuis wist geen raad met de hem geboden kansen.
Na de hervatting ontpopte hij zich als aangever. Na een uur spelen zag hij zijn schot gekeerd door Ronald van der Molen, in de rebound scoorde Luc Metz met een fraaie boogbal: 2-0.
Vier minuten later snelde Bonthuis zijn tegenstander voorbij, zijn voorzet op maat werd prima ingekopt door Sven Brouwer: 3-0.
Daarna gebeurde er lange tijd niets. Nadat vrije de gehele achterhoede van Geel Wit was gewisseld maakte Friesland het toch nog even spannend. In de 82-ste minuut scoorde Edwin Hoekstra 3-1. Bente Bonthuis had de marge weer op twee kunnen brengen, maar Van der Molen pareerde zijn inzet. Meteen daarna schoot Sebastiaan Westerhof namens Friesland over. In de slotminuut werd het toch nog 3-2 door andermaal Hoekstra.
Opstelling Geel Wit: Matthijs Rijpstra; Pieter Kiewiet (Christian Smid, 60), Kevin Kiewiet (Hein Mosterman, 80), Johan Kolk, Kayan Kiewiet (Jorik Beekema, 71); Jurjen Metz, Jordi Metz, Luc Metz; Bente Bonthuis, Danny Metz, Sven Brouwer.

Posted in: ameland actueel