Bus fol ferhalen op lijn 66

Posted on mei 17, 2017

0Route 66 is de legendarische route in de VS. Een weg vol verhalen. Tussen Leeuwarden en veerdam bij Holwerd loopt buslijn 66. Deze sluit aan op de veerdienst naar Ameland. Honderdduizenden toeristen reizen jaarlijks naar het waddeneiland. Een deel daarvan met de bus. Om al die busreizigers te verhalen over alles wat ze zien als ze onderweg naar buiten kijken, is de app ‘Bus fol ferhalen’ gelanceerd op het busstation in Leeuwarden. Gevuld met informatie over de geschiedenis, gebouwen, personen en wetenswaardigheden van Noordoost-Fryslân. De app is het vervolg op de vijftien boekenbussen die in 2015 in Fryslân reden. Met ‘Bus fol ferhalen’ beleef je de Friese cultuur tijdens het reizen met de bus.
Tijdens het rijden biedt de app verschillende verhalen, filmpjes en foto’s aan over het gebied. Zo staat beschreven dat het station in Leeuwarden in 1863 gebouwd werd. Het lag toen nog aan de zuidrand van de stad. Ook het bekende Dockumer Lokaaltje wordt genoemd, net als de Tempel van Ids Wiersma op de dijk bij Blija. Omdat het om een proef gaat, is de informatie nu afgestemd op buslijn 66 (Leeuwarden – Holwerd). Mocht de app een succes blijken, dan wordt de inhoud uitgebreid. De pilot loopt tot 1 november 2017. De app werkt via GPS maar is ook buiten dit gebied te raadplegen. Doel van het project is om het reizen nog aangenamer te maken en reizigers de omgeving op een andere manier te laten beleven.

Deze slideshow vereist JavaScript.

Boeken in de bus
De app ‘Bus fol ferhalen’ is een samenwerkingsverband van Omrop Fryslân, Tresoar, Arriva en Provincie Fryslân. Omrop Fryslân en Tresoar hebben bijgedragen aan de inhoud van de app. De app is het vervolg op het boekenproject ‘Bus fol ferhalen’ in 2015. In vijftien bussen konden reizigers tijdens hun reis een boek lezen. Ook mochten ze de boeken tijdelijk mee naar huis nemen.
Meer informatie: http://www.busfolferhalen.frl

Posted in: ameland actueel