Weer op weg met de MAX.

Posted on mei 23, 2017

0Linda v.d. Deen in haar laatste optreden als wethouder voor de gemeente Ameland. In de rechter auto Claudia Brouwer, ernaast de mannen van Max. foto: Jan Spoelstra

Nes. – “MAX” staat er in het groot op “leuke” karretjes die rondje na rondje door het dorp Nes reden. Smal genoeg om tussen de paaltjes door  te rijden die de voetgangers- en fietserszone scheidt van het overige verkeer. En dat mag, de twee elektrisch aangedreven auto’s, die vanaf vandaag op Ameland rondrijden mogen op fietspaden rijden. Vooral bedoeld om uit te lenen aan de minder mobiele eilander. Zo kunnen deze weer zelf of onder begeleiding hun boodschappen doen, gemakkelijk naar de kapper of weer eens genieten van de natuur op het Oerd,  En dat alles zonder dat er voor betaald hoeft te worden.

De rondjes door Nes werden gemaakt door de vrijwilligers die opgeleid werden als begeleidend chauffeur en instructeur voor die mensen die gebruik willen maken van dit vervoer. De elektrokarren staan klaar bij De Toel in Nes en De Stelp in Hollum voor de mensen die er mee de weg op willen. In eerste instantie is het een proef voor een half jaar. Na een positieve evaluatie heeft de gemeente de intentie het aanbod voort te zetten.

  • De Toel, Kardinaal de Jongweg 31 in Nes: reserveren op werkdagen tussen 9.00 en 12.00 uur via telefoonnummer (0519) 542365 (beschikbaarheid MAX Mobiel: doordeweeks)
  • De Stelp, H.D. Katstraat 4 in Hollum: reserveren op werkdagen tijdens kantooruren viatelefoonnummer (0519) 554141 (beschikbaarheid MAX Mobiel: dagelijks)
Advertenties
Posted in: ameland actueel