Noordelijkste Derby van NL.

Posted on mei 26, 2017

0Buren. Tijdens de Noordelijkste voetbalDerby van Nederland spelen de beide voetbalverenigingen van Ameland tegen elkaar. Amelandia met hun eerste elftal en Geelwit met het derde. De beide teams zijn ingedeeld in de vijfde klasse. Waarin de voetballers uit Hollum net even hoger stonden dan die spelend in de pauselijke kleuren.

Een stand die erg  getekend is door het aantal wedstrijden welke de geelwitters hebben moeten missen door het niet komen opdagen van de tegenstander van de wal.  Een speler van lvv friesland 4 (één van de teams die niet op kwam dagen) meent het op deze wijze te moeten verwoorden: ” Wat sneu nou. Eerlijk gezegd zit niemand op jullie eiland te wachten. De dag zelf niet, de irritante bootrit. Je hele dag die weg is en de stress om de laatste boot weer te pakken. Nee, als je echt zo graag wilde voetballen, had je lekker op het vaste land gewoond. dus eerlijk: staat Ameland op de planning, dan ben ik ziek. De meest saaie dagen zijn de dagen dat je verplicht naar zo’n eiland moet om te voetballen.”

Ook de wedstrijd tegen Amelandia moest vier keer opnieuw worden vastgesteld; er waren bij de oranjehemden niet voldoende spelers beschikbaar waren. Nu op Hemelvaartsdag waren er eindelijk meer dan genoeg Hollumers paraat om de wedstrijd uit te kunnen spelen. Hoewel Geel-Wit 3 met 8-3 won, baat het hun niets. Omgerekend zouden ze na toekenning van drie punten voor het niet komen opdagen van de tegenstander stevig op de tweede plaats kunnen verblijven. Nu blijven ze nog nipt achter Amelandia op de achtste plaats staan.

Deze diashow vereist JavaScript.

Posted in: ameland actueel