Rode Kruis Friesland zoekt vrijwilligers

Posted on juni 9, 2017

0


Rode Kruis: Toename grote evenementen in Fryslân

Leeuwarden.- Vrijwilligers van het Rode Kruis in Fryslân verlenen eerste hulp aan duizenden bezoekers van grote evenementen in Fryslân. Rode Kruis vrijwilligers zorgen ervoor dat bezoekers van evenementen snel en vakkundig worden geholpen bij blessures en ongevallen. De laatste jaren zijn er in Fryslân veel grote evenementen bijgekomen. Daarom gaat het Rode Kruis dit jaar op zoek naar personen die het leuk vinden om als hulpverlener een aantal mooie evenementen in Fryslân bij te wonen.
Vanaf de herfst start het Rode Kruis in Fryslân een grote wervingscampagne om nieuwe vrijwilligers te werven. Op dit moment zoekt het Rode Kruis personen die reeds beschikken over een EHBO diploma. Bij het Rode Kruis kunnen zij hun EHBO diploma kosteloos verlengen. Daarbij kunnen zij ook diverse andere interessante cursussen volgen. In het hoogseizoen worden vrijwilligers zo’n 4 uur per week ingezet als eerste hulpverlener bij evenementen in Fryslân.
Het Rode Kruis in Fryslân levert EHBO en medische zorg bij honderden kleine en grote evenementen in Fryslân. Vrijwilligers krijgen bij het Rode Kruis een gedegen vooropleiding en kunnen blijven leren over EHBO en hulpverlening. Het Rode Kruis beschikt over veel kennis over hulpverlening bij rampen en calamiteiten en werkt samen met de Veiligheidsregio Fryslân. Geïnteresseerden in vrijwilligerswerk bij het Rode Kruis kunnen contact opnemen met het Rode Kruis in Fryslân via helpdeskfriesland@rodekruis.nl of 058 212 4408.​

Posted in: ameland actueel