Eerste Joop Mulder Plak uitgereikt

Posted on juni 15, 2017

0Eerste Joop Mulder Plak uitgereikt

West-TERSCHELLING. – De Joop Mulder Plak die vorige week in het leven is geroepen als stimulans van jonge makers, is tijdens de laatste uitzending van Opium op Oerol door Joop Mulder uitgereikt.

Het kunstenaarsduo Hart van Veen ontvangt met hun expeditie project ‘Klankvoer – Hap van het Wad’ een bedrag van €10.673. Twee derde van het geld zullen zij steken in een nieuw project dat ze op Oerol 2018 vertonen. Joop Mulder zal hen bij de ontwikkeling van dit nieuwe project begeleiden.

Joop Mulder: “Het allerbelangrijkste bij Oerol is de ontwikkeling van het landschap. Je moet proeven, kijken, voelen, etc. en het is fantastisch om te zien dat deze jonge makers dit in zich hebben. De manier waarop Karin en Charlotte omgaan met het wad, en hier alle zintuigen daarbij gebruiken, is geweldig”.

Verbijsterd en blij namen de jonge makers hun prijs in ontvangst. De Joop Mulder Plak blijft de komende jaren bestaan. Zo blijft de oprichter van het festival zijn bijdrage leveren. Joop Mulder reikt elk jaar tijdens Oerol de Plak uit aan een project naar zijn keuze. Daarmee is de wereld een fonds rijker dat landschap, cultuur en talent steunt.

Advertenties
Posted in: ameland actueel