Roeien vanaf Ameland voor een AED

Posted on juni 16, 2017

0Nes. – Het begon bij Peter Lips uit Harlingen. De medewerker van de Kijlstra Ambulancegroep Fryslân kreeg het bericht van Alvleesklierkanker. Ernstig ziek als hij nu is besloten zijn collega’s hem een hart onder de riem te steken. Peter heeft al langer de wens dat ook elke ambulancepost, net als nu normaal de ambulances, een AED aan boord hebben. Om dit te realiseren hebben zijn collega’s een meerdaagse estafettetocht georganiseerd om geld in te zamelen voor Stichting Casper. Deze stichting financiert en organiseert onderzoek naar nieuwe behandelmethoden voor alvleesklierkanker. Als tegenprestatie stelt Kijlstra Ambulancedienst Fryslân de AED’s beschikbaar.
Op 1 juni werd er gestart in Harlingen om tot 23 juni in estafettevorm alle 14 ambulanceposten van Kijlstra Ambulancegroep Fryslân rond te gaan.
Vandaag was Ameland aan de beurt. De kleinste post van de Ambulancezorg, vijf mensen, heeft tot nu ook nog het meeste ingezameld. Om dit kracht bij te zetten gaat de eilander ploeg roeiend vanaf Ameland naar Holwerd. Vanaf daar wordt per fiets naar Leeuwarden gereden voor het overhandigen van ÄED stokje aan de volgende post.

Wilt u ook een bijdrage leveren aan Stichting Casper? Ga dan direct naar: supportcasper-acties.nl/p/Support-Casper/Kijlstra-Ambulance-Groep-Fryslan

De estafette wordt gekoppeld aan een tweede initiatief: het plaatsen van een AED op iedere ambulancepost. Mocht de ambulance op de post onverhoopt niet aanwezig zijn, dan kunnen buurtbewoners met behulp van de AED een reanimatie opstarten totdat de ambulance en haar personeel weer snel ter plaatse is. Dat plan rondom de AED’s (om de be­reik­baar­heid en in­zet met AE­D’s in de Frie­se dor­pen te be­vor­de­ren) gaan we nu dus ook meteen uitrollen

Deze slideshow heeft JavaScript nodig.

De roeiers onderweg in de Claes Sipkes. foto’s Jan Spoelstra

 

Advertenties
Posted in: ameland actueel