CELTIC MUSIC FESTIVAL op Ameland

Posted on juni 24, 2017

0


CELTIC MUSIC FESTIVAL – ONDER DE VUURTOREN 7/8 en 9 juli 2017

Hollum. – vVoor de 8e maal, het jaarlijkse Celtic Music festival, bij Pannenkoekhuis “Onder de Vuurtoren”, te Hollum op Ameland.

Dit jaar treden er op, naast de bekende gezichten van o.a. “Jock the Box”en het Amelander Claddagh, ook een aantal nieuwe artiesten! Wij zijn bijzonder vereerd dat dit jaar ook The Blue Grass Boogiemen en The Assassenachs op het festival van de partij zijn.

Het festival begint op vrijdagavond 7 juli, om 21.00 uur, met Jock the Box en Paul Martin. Ook de Assassenachs staan vrijdagavond op het podium van het Pannenkoekhuis. Op zaterdag 8 juli, vanaf 13.00 uur, presenteren we Jock en Paul, de Assassenachs, The Blue Grass Boogiemen en Claddagh, op het prachtige terras van “Onder de Vuurtoren”. Wij krijgen ook bezoek van de eilander doedelzakband The Islanders.
Om 21:00 uur, op zaterdagavond, is er een speciale avond met The Blue Grass Boogiemen
Zondag 9 juli, vanaf 14:00 uur, is er de traditionele “Irish Session”, waaraan iedereen! mag meedoen. De bands zullen er zijn om de sessie te leiden. En wie niet zelf mee zingt of speelt, kan gewoon ontspannen en genieten van de Keltisch klanken.

The Assassenachs – dit in 1998 opgerichte folk trio bestaat uit twee Schotten en één Groninger. In de loop van de tijd hebben ze vele pubs, clubs en folkfestivals in en rond Nederland aangedaan. Met hun mix van traditionele Keltische nummers in een eigentijds jasje (zonder daarbij te veel aan authenticiteit in te boeten) en het zelfgeschreven singer-songwriter repertoire van Steve Dewar, weten ze al bijna twee decennia een zeer gevarieerd publiek te vermaken. Bij elk optreden ligt de nadruk op de passie voor hun dan weer gevoelige, dan weer opzwepende muziek.

The Blue Grass Boogiemen – toerden de afgelopen 25 jaar oneindig veel door Europa en Amerika en deelden de podia met diverse groten uit de Blue Grass- en countrymuziek. Zelfs de Washington Post schreef een uitermate positieve recensie naar aanleiding van hun optreden in DC. In Ierland wonnen zij de ‘Crystal Bowl’ als meest populaire band tijdens het ‘Guinness International Blue Grass Festival’. In eigen land wonnen zij maar liefst acht keer de Gram Parsons-Award als ‘beste akoestische band’. Verder werden zij tijdens het ‘European World of Blue Grass’-festival, wat jaarlijks georganiseerd wordt door de European Blue Grass Music Association, door het publiek verkozen tot meest populaire Blue Grass band. Dat hun “high-energy Blue Grass at its finest” (zoals het Amerikaanse toonaangevende magazine ‘Blue Grass Unlimited’ hun muziek omschreef) er ook goed ingaat op grote festivals hier in Nederland is gebleken tijdens hun legendarische optreden op Lowlands, waarover VPRO’s 3voor12 schreef: “Blue Grass Boogiemen verpletteren Lima-tent”.
Bluegrass is muziek met veel Ierse en Schotse achtergronden, waarin de heimwee naar hun thuisland en het harde leven in de bergen te horen is in de typerende klaagzang van Blue grass.

Jock the Box en Paul Martin – zijn bekende gezichten bij de “pannenkoekhuis live muziek liefhebbers”. Sinds zij elkaar tijdens de Utrecht vakantiebeurs, in 1997, hebben ontmoet, toeren ze regelmatig samen door Schotland, Duitsland en Nederland. Het is altijd een feestje als Jock naar Ameland komt en je kunt dan ook een veelzijdig repertoire van Ierse, Schotse en Cajun muziek van hem verwachten.

Claddagh is een groep die volledig bestaat uit leden van de Amelander Canita Tuba Brassband. Zij zullen Ierse muziek spelen.

Doedelzakband The Islanders is ook ontstaan uit enthousiastelingen van de muziekvereniging Canita Tuba. De band verzorgt nu ongeveer 20 optredens per jaar het meest op het eiland en ook op het vasteland

Kijk voor meer informatie op onze website: http://www.onderdevuurtoren.nl

Al 15 Jaar de NieuwsBron van Ameland

ameland fotograaf Jan Spoelstra

Advertenties
Posted in: ameland actueel