Van zand naar sporten in “higtech” sportveld op Ameland bij de BWS.

Posted on juni 29, 2017

0Nes. Vanmorgen is een multifunctioneel sportveld in gebruik genomen. Het ligt tussen de Jaap Klaassen Sporthal en de Burgemeester Walda School. Een ton kostte deze altijd te gebruiken voorziening. Zelfs het water uit de hoosbuien bleef niet liggen op de waterdoorlatende rubbervloer  zo vertelt de directeur van de BWS Berend Kamsma. Vroeger was hier alleen een zandvlakte waarop tussen de middag en op vrije uurtjes fanatiek gevoetbald werd. Meester Hulsebos en ook andere leraren waren dan flink in actie met de jongens. Niet alleen het veld is veranderd  De meisjes doen nu minstens zo fanatiek en goed mee.

Ex profvoetballer Jan Bruin en zijn oud-docent Yme Brijker schoten met een welgemikt schot het speelveld open. Tegenwoordig trainer o.a. bij Cambuur Jan Bruin is  flink geholpen bij zijn voetbalcarriére door de veelzijdig oud-leraar van de BWS. De nog steeds in Hollum woonachtige  Yme zag al vroeg de voetbal kwaliteiten van “onze Jan”. Hij meldde de toen 19-jarige knaap aan voor een proeftraining bij Cambuur. Dat beviel de geelblauwe club uit Leeuwarden zo goed dat Jan Bruin de volgende week profvoetballer was. Voor deze opening was de oud BWS leerling voor eerst sinds zijn eindexamen halverwege de tachtiger jaren weer terug bij het inmiddels sterk veranderde schoolgebouw.

Aan de opening is een actie voor KIKA gekoppeld. De leerlingen brachten loten aan de mens bij familie en vrienden. Uit eindelijk bracht deze met aan aanvulling door de school € 1500 euro op.

Jan Bruin en Yme Brijker houden het herinneringsplaatje omhoog w

Jan Bruin en Yme Brijker houden het herinneringsplaatje omhoog welke nog aan het hek bevestigd moet worden. foto’s : Jan Spoelstra

Advertenties
Posted in: ameland actueel