Hoe Ameland wordt “verkocht”

Posted on juni 30, 2017

0europarcs_MA_0106-018

Nes. – Midden op de doorgang van de parkeerplaats op de veerdam werd een stand opgesteld. Het “verkoopteam van Europarcs” vond dit een uitstekende locatie om “chalets” te verkopen. Nog de vraag of die überhaupt wel gebouwd worden, nu de gemeente voor dit deel van Boomhiemke een bouwstop heeft afgekondigd en handhaaft. Vervolgens kwamen er drie van de meest grote zwarte Mercedessen met een Duitse kentekenplaat aanrijden. Hieruit stapten een aantal jongemannen in scherp gesneden kledij. Eerst werd een hoeveelheid plastic afval uit de auto zomaar op de stenen gegooid. Waarna de jongelingen zich begonnen te bemoeien met de opbouw van de stand. Intussen was de doorstroom van de halers en brengers naar de veerboot flink verstopt.
europark_ANS9795
Niet alleen op de veerdam “wordt genomen”. Bij het strand Hollum is een bord van 3 x 4 meter geplaatst. Zonder vergunning, na contact met de gemeente, zegt deze toe te zullen handhaven; het bord moet weg.
Al een ruim veertien dagen is op de tv een reclamefilmpje te zien waarin de eerder genoemde chalets voor een prijs van meer dan het dubbele van de stichtingskosten te koop worden aangeboden. Niet alleen de prijs, er worden tussendoor in het filmpje onwaarheden verkondigd en beelden vertoond die niet eens van Ameland afkomstig zijn.

naschrift: Inmiddels heeft de gemeente gehandhaafd en is het bord verwijderd.

lees ook deze link over de organisatie Europarcs in een uitzending van Tros radar: https://radar.avrotros.nl/uitzendingen/gemist/11-04-2016/investeren-in-een-vakantiewoning/

Posted in: ameland actueel