Kiel nieuwe snelboot Wagenborg gelegd.

Posted on juli 18, 2017

0Wagenborg Passagiersdiensten geeft komende donderdag het startsignaal voor de bouw van de 22 meter lange Sneldienst voor 48 passagiers. Gebr. van Enkhuizen en Ger van Langen van Wagenborg Passagiersdiensten tekenden de bouwovereenkomst op vrijdag 19 mei. De bouw zal ca. 9 maanden duren. Naar verwachting zal de sneldienst in het eerste kwartaal van 2018 in bedrijf zijn. De snelle overtocht kan worden gemaakt voor een toeslag van €7,50 per enkele reis.

In navolging op de adviezen van het Open Plan Proces die in oktober 2016 zijn gepresenteerd om de optredende vertragingen van de veerdienst Ameland – Holwerd het hoofd te bieden, heeft Wagenborg Passagiersdiensten opvolging gegeven op het advies de vervoermiddelen uit te breiden. Met de komst van deze Sneldienst wordt het voor reizigers nog gemakkelijker om op een snelle en comfortabele manier van het naar Ameland te reizen.
Naxinaal 48 passagiers maken dan de overtocht met een snelheid tot een 40 km per uur. In 20 minuten wordt dan Ameland of Holwerd bereikt.Samen met Arriva is Wagenborg Passagiersdiensten bezig met een optimale verbinding tussen Ameland en Leeuwarden. gaan verzorgen tussen Ameland en Holwerd.

De afgelopen jaren heeft Wagenborg Passagiersdiensten ervaring opgedaan met een sneldienst die uitgevoerd wordt door de Watertaxi. De Watertaxi’s hebben echter een beperkte ruimte voor maximaal 12 personen. De huidige Watertaxi’s blijven op afroep beschikbaar.
Interieur Sneldienst oranje

Posted in: ameland actueel