‘Oudste groenteboer Ameland neemt eerste Wâldgieltsjes in ontvangst’

Posted on juli 21, 2017

0‘Oudste groenteboer van Ameland neemt eerste Wâldgieltsjes in ontvangst’
Eerste Wâldgieltsjes met de kruiwagen over het Wad naar Ameland

Hollum. – Elk jaar bedenkt Aardappelgroothandel Greydanus uit Heerenveen een stunt om de nieuwe oogst van de Wâldgieltsjes te promoten. Per kruiwagen het wad oversteken was dit keer het item. De Coop in Hollum verkoopt veel van dit oude Friese Ras.

Donderdag juli kwam Tiemen Kuipers van Aardappelgroothandel Greydanus uit Heerenveen met de eerste oogst van de Wâldgieltsjes in een roze kruiwagen met het streekkeurmerk Wâldpyk over het wad aan op Ameland. De rest van dit delicatessenaardappeltje arriveerde per oldtimer trekker. Klaas Jan Engels, de oudste groenteboer 96 jaar, in ruste,van het eiland, nam bij de Coop Bakker in Hollum de eerste en hopelijk droge Wâldgieltsjes in ontvangst. Wâldgieltsje-teler Jaap Wilman, Tjalke Stoelwinder van Greydanus en Jan de Boer van streekmerk Wâldpyk in traditionele kledij reikten de kistjes over.

Daarna was er een proeverij van Wâldgieltsjes en een dagprijsvraag voor het publiek. De winnaar wint ter plekke een kruiwagen vol Wâldgieltsjes. deze werd gewonnen door mevrouw de vries uit Hollum.

Actie ‘win kruiwagens vol Wâldgieltsjes’
Vanaf donderdag 20 juli liggen de Wâldgieltsjes weer in de winkels van de ‘betere’ supermarkten in Friesland. Ook dit jaar heeft Greydanus weer de kruiwagenactie tot en met september. Mensen die Wâldgieltsjes kopen bij winkels die deelnemen aan de actie, kunnen een kruiwagen vol Wâldgieltsjes winnen. “En het is niet één kruiwagen, maar elke deelnemende winkel mag een kruiwagen weggeven. Elke winkel loot een winnaar uit haar eigen deelnemende klanten”, vertelt Tjalke Stoelwinder.

Deze slideshow heeft JavaScript nodig.

Advertenties
Posted in: ameland actueel