Kerken in de open lucht op Ameland.

Posted on juli 31, 2017

0Ballum. –  Met een lied- en gebedenboekje plus zonneklep werden de kerkgangers verwelkomt. In de tuin van Nobels Nostalgisch Museum werd de jaarlijkse open lucht kerkdienst gehouden. In deze viering georganiseerd door de gezamenlijke Hervormde gemeente en Doopgezind-Gereformeerde gemeente gingen Dominee Afke Boezewinkel en Dominee Frits Hartmann voor. Als thema voor de buiten samenkomst  “storm” gekozen. Gezien alleen al de weersvoorspellingen voor deze zondagmorgen een passende. Voor een eiland midden in een soms roerige zee ook. Reden om KNRM veteraan Sip de Jong uit nodigen om te vertellen over bijzondere reddingen. Zo ook die in de zomer van 1989. Na een noodsignaal rukte de zeeredders uit naar een moeilijkheden verkerend zeilbootje aan de noordzijde van het Bornrif. Aan boors daarvan was alleen nog een wanhopige vrouw die haar man overboord had zien slaan. Ze dacht hem nooit weer te zien. Toch hadden de Amelanders in de eindeloos lijkende zee hem gevonden. Zittend in een reddingsboei dreef hij van golftop naar golftop. Zo kon het stel worden herenigd op de kade van Reddingsstation.
Na dit verhaal kwamen de kinderen komen terug van hun kindernevendienst met in hun hand het scheepje wat ze daar gemaakt hebben.
Inmiddels begon de tot dan zonnige hemel te betrekken. Nog een laatste lied van het interkerkelijk zangkoor en de heenzending van de beide dominee’s. Een lichte storm met een flinke plensbui brak los net na het einde van deze dienst.

Deze slideshow vereist JavaScript.

Posted in: ameland actueel