Frisse bries door politiek Ameland?

Posted on augustus 18, 2017

0 

De werkgroep tijdens een voorlichtingsbijeenkomst op het gemeentehuis met raadsgriffier Jacqueline Metz. foto’s: Jan Spoelstra.

Morgen zitten ze in de brievenbussen op het Waddeneiland. De eerste folder van een nieuwe politieke partij op Ameland. Zo nieuw dat er nog geen naam gevonden is door de werkgroep die dit initiatief is gestart. Vol frisse ideeën zoals; stemrecht voor zowel leden als niet-leden tijdens bijeenkomsten. Op twee zijden is de flyer gevuld met ideeën en standpunten van politiek  bedrijven met en voor het eiland.
Zo geeft deze nieuwe Partij aan niet tegen of voor het plan Kontour/Westers te zijn. Theo Faber jr zegt hierover: “Wij benadrukken juist dat we in oprichting zijn en dat het niet aan de werkgroep is om nu al standpunten in te nemen over actuele politieke zaken zoals het plan Kontour/Westers. Dat doen we pas als de club compleet is. Dan hebben de mensen die zich nog aansluiten daar ook inspraak op. Bovendien is de nieuwe partij veel meer dan alleen maar een standpunt voor of tegen de Wellness. We zijn geen actie- of one-issue partij. We gaan juist voor de lange termijn.”
Met het verspreiden van de flyer probeert de werkgroep medestanders te vinden. Die zijn nodig; niet alle leden in de voorlopige werkgroep willen op de kieslijst. Een waardevolle bijdrage aan een beter Ameland vinden zij voldoende.  Gezocht worden niet alleen sympathisanten en kiezers. Ook mensen die daadwerkelijk willen meewerken zijn welkom bij de groep die bestaat uit: Martijn Boelens, William de Jong, Hanneke Wansink, Theo Faber jr, Pieter Kooiker, Siegrid de Vries, Dirk Metz en Didi Baars.

vlnr: William de Jong, Martijn Boelens, Theo Faber en Hanneke Wa

Enkele leden van de werkgroep aan het folder verspreiden.

Voor de degenen die de folder niet in de bus kregen. klik hier

Advertenties
Posted in: ameland actueel