Licht wint 14e Ameland Adventure Run in parcoursrecord.

Posted on december 18, 2017

0Nes. – Bij de overgang van het Westerpad naar het strand zette de 33-jarige Dennis Licht uit Beekbergen even aan. Vervolgens nam hij de koppositie van een klein groepje met daarin Erik Negerman uit Hilversum. Deze ex Bolswarder en meermaals winnaar van de Run op Ameland eindigde uiteindelijk als vierde. in de de paar honderd meter naar Nes nam Dennis steeds meer afstand om in een solo van meer dan 15 kilometer met een voorsprong van honderden meters eenzaam aan te komen bij de finish op de afslag in Nes.Hij deed dit de Adventure Run record-tijd van 1.06.55. De halve marathon kende dit jaar een nieuw en zwaarder bevonden parcours, De tweede plaats finishte Michiel de Ruiter uit Schoorl, derde werd Patrick Stitzinger uit Eijsden. De nummer twee van vorig jaar, Erik Negerman, finishte op minder dan 10 seconden als vierde.
Winnaar van vorig jaar, Ruben Scheurwater, had zich al afgemeld wegens een blessure.
Jessica Oosterloo uit Appelscha werd de eerste vrouw in een tijd van 1.18.50. Tweede was plaats werd Saskia de Vries–van Vugt uit Driebergen in 1.20 10 . Deelneemster van het laatste uur Saffira Kiewiet uit Eelde werd in 1.25.25 derde.
Meer dan 4000 deelnemers merkten hoe afwisselend zowel het parcours als weer op Ameland kan zijn. Naast flink zon waren er ook enkele hagelbuien. Goed was men te spreken over de verandering in het parcours. De Amelander loop is er met de verschillende afstanden voor jong en oud, de hele familie, wedstrijdatleet, maar ook de recreatieve loper. In veertien jaar is het evenement uitgegroeid tot een deelnemers aantal van boven de 4000.
De 15e Adventure Run wordt gehouden op 15 december 2018.

Deze slideshow heeft JavaScript nodig.

Advertenties
Posted in: ameland actueel