Pups grijze zeehonden in problemen.

Posted on januari 5, 2018

0Vanmorgen werd het Reddingsteam Zeedieren bij een jonge grijze zeehond aan de waddendijk tussen Nes en Buren geroepen. Door het onrustige weer en hoge water lukte het de grijze zeehondenpup niet voldoende rust te vinden. De pup, lukte het niet om bij de grove stenen aan de voet van de dijk omhoog te klimmen. Het dier was ongeveer eind november geboren en inmiddels al een 80 kilo De vrijwilligers hebben met heel veel moeite het dier langs de grote keien op de voet van de dijk omhoog gekregen. Vanmiddag is het met afgaand water op Oostkant van Ameland weer losgelaten.
Tijdens de rit erheen werd ook een verzwakt jong van de grijze zeehond. Deze was nauwelijks een dag oud. en lag al die tijd op het strand.  Waarschijnlijk zijn moeder en pup elkaar kwijtgeraakt na het werpen door de drukte op het strand. Normaal brengt de moeder haar nakomeling de duin waar het zich stilletjes verstopt. De moeder komt dan regelmatig gedurende drie weken langs haar jong te voeden. De kleine is met de vijf uur boot naar Pietersburen gebracht.

_MA_0536FD-002

Hou vooral afstand en lijn jullie honden zeker aan als je nu een strandwandeling gaat maken. Langs het hele strand werpen nu de grijze zeehonden hun jongen.

Posted in: ameland actueel