Fraude Europese subsidies gepakt.

Posted on januari 17, 2018

0


Fraude met Europese subsidies

Samenwerking RIEC, Belastingdienst, politie en SNN leidt tot aanhoudingen

Groningen.- De politie heeft in een onderzoek naar fraude met Europese subsidies acht aanhoudingen verricht. Het Samenwerkingsverband Noord-Nederland (SNN) deed in augustus 2016 aangifte na een vermoeden van fraude en misbruik van gemeenschapsgeld. Dat die aanwijzingen voor fraude konden worden gevonden is mede te danken aan een versterkte fraudepreventieaanpak, die het SNN vanaf 2013 heeft ingezet.

De subsidieregeling NIOF, gefinancierd met EFRO-middelen en cofinanciering van het ministerie van Economische Zaken en Klimaat, was bedoeld voor het uitvoeren van haalbaarheidsonderzoeken voor innovaties in het mkb. Het SNN had sterke aanwijzingen dat de subsidies oneigenlijk gebruikt waren. Samen met het Regionaal Informatie en Expertise Centrum, de Belastingdienst en de politie is een onderzoek gestart dat heeft geleid tot de aanhoudingen.

Het onderzoek naar de subsidiefraude wordt nu overgedragen aan het Openbaar Ministerie. Het SNN is de politie, het RIEC en de Belastingdienst erkentelijk voor de goede samenwerking in dit complexe fraudeonderzoek. Het SNN streeft ernaar om zoveel mogelijk subsidiegeld weer terug te krijgen, zodat dit opnieuw ingezet kan worden voor innovatieve projecten in Noord-Nederland. De organisatie beziet naar aanleiding van deze zaak of zij nog aanvullende maatregelen kan treffen om misbruik van subsidies tegen te gaan.

Advertenties
Posted in: ameland actueel