Geel Wit verrast tegen FC Lewenborg

Posted on maart 12, 2018

0Geel Wit verrast tegen FC Lewenborg
GRONINGEN Geel Wit heeft een zeer verrassende overwinning behaald op FC Lewenborg. Verrassend, niet alleen omdat de Groningers tot de smaakmakers van de derde klasse A behoren en Geel Wit onderin bungelt, maar vooral vanwege de wijze waarop. Zoals gebruikelijk moest trainer Frans à Nijeholt van Geel Wit weer behoorlijk improviseren. Hij kon slechts zes selectiespelers opstellen, de rest kwam uit de lagere senioren- en jeugdelftallen.
“We zijn gekomen voor een punt, niet aanvallen, negatief voetballen dus, en dat pakte wonderwel goed uit”, vertelde de Jouster oefenmeester. Hij begon met een middenveld dat bestond uit vijf man. Zij hadden de lastige taak de goed draaiende middellinie van Lewenborg te ontregelen. Dat lukte met behulp van de keihard werkende verdediging.
Al gauw kwam Geel Wit op voorsprong. Siard Bonthuis won een scrimmage op het middenveld, zijn pass bereikte Danny Metz en die passeerde de Groninger keeper: 0-1.
Lewenborg kwam gelijk door een prima doelpunt van Daan Vermeulen. Toch waren de beste kansen voor de bezoekers. Die kwamen na de rust andermaal op voorsprong toen Bente Bonthuis een vrije schop fraai binnenschoot.
Het werd zelfs 1-3 door A-junior Jorik Beekema. Hij zette een combinatie op met Lars Molenaar en rondde zelf af. Geel Wit was heer en meester en Danny Metz en Lars Molenaar konden het zich permitteren kansen onbenut te laten. “Een verdiende overwinning”, oordeelde à Nijeholt, “bereikt door hard werken en met gedisciplineerd voetbal.”
Opstelling: Matthijs Rijpstra; Djerry Spoelstra, Johan Kolk, Lukas Mollema, Jurjen Metz (Julian de Jong); Lars Molenaar, Sander Graafsma, Siard Bonthuis (Jorik Beekema), Hein Mosterman; Bente Bonthuis, Danny Metz (Roy van Soelen).

Advertenties
Posted in: ameland actueel