Nederlandse Wereld Jongeren Dag op Ameland

Posted on januari 27, 2019

0


Nederlandse Wereld JongerenDag op Ameland
Jongeren, parochianen en snoeren vulden zondag 27 januari de Clemens kerk op Ameland. Tijdens een speciale dienst op. de Wereld Jongeren Dag gingen Bisschop J van den Hende van Rotterdam, diaken Remco Hoogma, bisschop van Groningen Ron van den Hout en pastoor Henk Nota voor in een speciale dienst.

Honderd en tachtig Jongeren uit Nederland, die uiteenlopende redenen, niet konden afreizen naar Panama waar de Paus ter gelegenheid van deze dag was. 180 waren dit weekend op Ameland. Op zondag vulden ze samen met Amelander gelovigen de kerk in Nes. Op de tv, ned 2 KRO, werd de dienst live uitgezonden. Speciale gast was hier de commissaris van de koning van Friesland Arno Brok.
Vrijdagavond waren de jongeren al op Ameland aangekomen voor een weekend vol geloof en bezinning. Overdag waren er workshops. Zaterdagavond, de Avond van Barmhartigheid in de Clemenskerk, waar gebiecht en boete gedaan kon worden. Naar de live uitzending van de dienst met Paus kon helaas niet gekeken worden. Direct na de heerlijke lunch in de Paasduin was er al een volgend programma onderdeel. Collegetour over geloofszaken.

Deze slideshow vereist JavaScript.

Posted in: ameland actueel