Ternaard – Arum 2-4

Posted on februari 9, 2019

0


TERNAARD. – Gespreksstof aan de bestuurstafel was niet eens de wedstrijd tegen Arum deze zaterdagmiddag. De derby tegen en in Holwerd van volgende week werd meer besproken. Vorig jaar was een best seizoen. Honderd en twintig doelpunten werden er gemaakt door de club uit Ternaard. Toch was er geen promotie omdat er onder andere van het dorp verderop aan de dijk werd verloren. Dit jaar gaat het ook prima met de voetballers uit Ternaard aangevuld met inwoners uit buurdorp Wierum. Slechts van Arum, 3-2, werd er verloren in deze klasse vijfde klasse B zaterdag amateurs. Weer staat het team bovenaan in de competitie.

 

 

Deze slideshow vereist JavaScript.

De tegenstander profiteert direct al van de stormachtige wind. Ineens staan de Ternaarders achter met 0-2. Kevin Jaarsma (17 minuut) en Bauke Jaarsma ( 7 minuut) maakten deze twee. Laatstgenoemde maakte in de tweede helft zijn hattrick compleet. Tussendoor sloegen twee spelers uit Arum met de koppen tegen elkaar, waarna er eentje met een opgezwollen linker jukbeen het strijdperk moest verlaten.

In de tweede helft viel de voorbarig met de vlag wapperende grensrechter uit Arum op. Tot dit seizoen werd deze functie waargenomen door Dirk Sieswerda. Na bijna veertig jaar moest hij stoppen vanwege lichamelijke klachten. Per toerbeurt staat er nu een andere Arumer langs de lijn. Overigens negeerde de goed leidende scheidsrechter de Jong de aanwijzingen van zijn hulp regelmatig terecht. Na een 0-3 scoorden Wietse Sipma (83 minuut) en Johannes Dijkstra (86 minuut) voor de thuisclub. Geloof in een goed resultaat kwam toch nog terug bij trainer Gerlof Kootstra. Helaas maakte Arum in de negentigste minuut hierna een definitief einde aan. Waar na enkele minuten blessuretijd de eindstand van 2-4 kon worden geschreven.

Posted in: ameland actueel