Belangrijk nieuws Veerdienst naar Ameland

Posted on mei 8, 2020

0


Nes Ameland. – Wagenborg passagiers gaat enkele belangrijke belangrijke maatregelen invoren per 1 juni
Met ingang van 1 juni 2020 is het voor medewerkers en reizigers verplicht een mondkapje te dragen tijdens de hele reis van en naar Ameland en Schiermonnikoog. Het mondkapje biedt een toevoegde waarde als het niet mogelijk is om anderhalve meter afstand te houden of niet van tevoren te controleren is of iedereen gezond is. Dit is het geval tijdens het reizen van en naar de eilanden. De verplichting geldt voor al terreinen, gebouwen en schepen. Reizigers zijn zelf verantwoordelijk voor het aanschaffen van een mondkapje. Voor meer informatie over de richtlijnen voor een geschikt mondkapje kijk naar de informatie van de Rijksoverheid.
Met ingang van 1 juni 2020 varen de veerdienst en de sneldienst op de route Ameland-Holwerd v.v. weer volgens de reguliere dienstregeling. De veerdienst van en naar Schiermonnikoog blijft vooralsnog volgens de basisdienstregeling varen vanaf 1 juni. Tot 1 juni zet de WPD waar nodig extra afvaarten in om aan de toenemende vervoersvraag te voldoen.
Op dit moment is het nog niet bekend hoe de dienstverlening van de sneldienst tussen Lauwersoog en Schiermonnikoog en de inzet van de watertaxi’s van beide eilanden er na 1 juni 2020 uit komen te zien. Zodra hierover meer duidelijkheid is, is deze informatie hier te lezen
Door de maatregelen voor het openbaar vervoer, waarbij de capaciteit op de schepen is teruggebracht naar 40%, is reserveren en vooraf bestellen van tickets voor personen, fietsen en motoren helaas (tijdelijk) niet mogelijk. Deze tickets zijn daarom alleen ter plaatse voor vertrek bij de terminal te koop.
Het is voor de route Ameland-Holwerd v.v. weer mogelijk om online voertuigreserveringen te maken voor afvaarten vanaf 1 juni 2020. Reserveren kan via www.wpd.nl/ameland.

Posted in: ameland actueel