Verplicht reserveren overtocht Ameland

Posted on mei 26, 2020

0


FOTO JAN SPOELSTRA

Verplicht reserveren overtocht naar en van Ameland voor iedereen vanaf 16 juni.

Nes.- Reizen met de Wagenborg Passagiersdiensten kan vanaf 1 juni weer volgens de normale dienstregeling. Met twee beperkingen: er mogen minder passagiers mee aan boord (40% van de maximale capaciteit) en het dragen van een mondkapje is verplicht voor reizigers vanaf 13 jaar. Beide regels zijn in kader van de Coronavrees opgelegd door de Overheid.

Toch wil Wagenborg Passagiersdiensten zoveel mogelijk bezoek aan de eilanden mogelijk maken. Om te voorkomen dat reizigers niet mee kunnen is online reserveren vanaf dinsdag 16 juni voor iedereen verplicht voor zowel de heen- als terugreis.
Totdat het nieuwe reserveringssysteem klaar is voor gebruik kunnen tickets alleen ter plaatse voor vertrek worden gekocht in de terminal. Verstandig is op tijd, minstens 30 minuten voor vertrektijdstip aanwezig te zijn.

Mocht u niet meer mee kunnen op de gewenste afvaart, dan kunt u mee met een volgende afvaart. 

Samengevat de veranderingen per 16 juni

– Tickets zijn niet meer te koop bij de terminals, reserveren kan alleen online.

– Reserveren kan op 16 juni 2020 direct vanaf de eerste afvaart vanaf Ameland en Lauwersoog.

– In “Mijn Wagenborg” kunt u met een meervaartentegoed of een abonnement een reservering maken.

– Zowel op de heen- als terugreis vindt er toegangscontrole plaats.

– Eerder aangeschafte passagierstickets werken niet meer bij de toegangspoortjes in de terminal. Deze tickets kunnen vanaf 16 juni 2020 worden omgezet in een reservering van een heen- en terugreis. Als het ticket via een WPD-account is aangeschaft: dan is deze online zichtbaar in ‘Mijn Wagenborg’. De reiziger kan deze zelf om zetten in een heen- en terugreis. Is het ticket zonder WPD-account aangeschaft: via contact op te nemen met de Klantenservice is het ticket om te zetten in een heen- en terugreis.

Het aanpassen van het reserveringssysteem is een flinke klus. On-line reserveren zal niet direct voor iedereen optimaal kunnen functioneren. Wagenborg Passagiersdiensten hopen hierbij op ieders begrip. Als tip geven ze om de website in de gaten te houden voor actuele informatie.

Posted in: ameland actueel