VuurtorenTrail; op of af.

Posted on oktober 5, 2020

0


Robin Kinsbergen geeft met een bel aan om te gaan starten. Eerder heeft hij de deelnemer laten wachten tot er een ruime afstand tot de voorganger was ontstaan.

Hardlopen met mondkapje op in de Vuurtorentrail op Ameland.

HOLLUM. Twee kilometer moest er gelopen worden vanaf de inschrijvingspost in het dorp tot aan de start op het Strand bij Hollum. Minder deelnemers dan zich er oorspronkelijk ingeschreven hadden namen daar tussen de hekken plaats. Robin Kinsbergen, organisator van het evenement, schatte dat tweederde had afgezien van de tocht naar het waddeneiland. “Het is niet anders, we hebben ons best gedaan de trail toch te laten doorgaan”. De vrijdag ervoor hadden nog een aantal Duitse deelnemers wel hun startnummer opgehaald. Voor hen kwam er daarna om zes uur het bericht dat wegens de corona dreiging ze bij terugkomst en in quarantaine moesten en een virustest moesten ondergaan. Deze Oosterburen kozen eieren voor hun geld en gingen terug.

Wel baalde hij ervan dat een twee kilometer aan routebewijzering in de voorafgaande nacht was weggehaald. In voorgaande edities was dit ook al eens gebeurt. Nu was de route via de GPS sowieso zichtbaar voor de deelnemers.

Vreemd om de sportievelingen aan de start te zien met mondkapjes op. Er werd van hen verwacht het volledige aantal kilometers deze op te houden. Niet iedereen deed hieraan mee. Enkelen trokken de “belemmering” al direct voor neus en mond weg.

Burgemeester Leo Pieter Stoel kwam nog even kijken bij de start van de zes kilometer. Hij was tevreden over het verloop van het evenement. Hem wacht in de volgende raads(commissie)vergadering vragen van minstens twee partijen over het laten doorgaan van dit evenement.

Posted in: ameland actueel