Biotrack krijgt 25.000 euro voor doorontwikkeling Covid-19 test

Posted on februari 4, 2021

0


Het Friese bedrijf Biotrack ontwikkelt een nieuwe testkit om de corona-infecties te onderzoeken. Voor dit project krijgt Biotrack van provincie Fryslân een incidentiele subsidie va 25.000 euro.

Het coronavirus dwingt bedrijven tot aanpassen. Biotrack is daar een mooi voorbeeld van. Zij werkten al in verschillende sectoren waar zij manieren bedachten voor snel en betrouwbaar onderzoek naar micro-organismen. Eerst voor de watersector, toen de levensmiddelensector en de laatste jaren in de medische sector. Door de uitbraak van COVID-19 heeft Biotrack in razend tempo een nieuwe testkit ontwikkeld voor het monitoren van Covid-19 infecties bij patiënten.

“Het complete beeld”
Dit project met de titel “Het complete beeld” meet drie onderdelen: de mate van besmetting, de activiteit van het virus en de ontwikkelde immuniteit (serologie). Biotrack gebruikt de subsidie om het onderdeel Serologie verder te onderbouwen en in samenwerking met anderen in de praktijk te brengen.

Samen de pandemie verslaan

Provincie Fryslân steunt dit mooie doel. Samen proberen wij de te overwinnen. Het project past bij de doelen van de provincie, beschreven in het herstelmaatregelenpakket: Lok op 1. No en Moarn. Daarnaast leidt het project tot nieuwe hoogwaardige werkgelegenheid op laboratorium, IT en wetenschappelijk vlak in Fryslân.

Posted in: ameland actueel