Amelander projecten krijgen IMF subsidie

Posted on juni 28, 2024

0


Project expositie Amelander Cultuurmuseum

In 2023 heeft de Stichting Amelander Musea (STAM) de hervormde kerk, in het centrum van Nes aan het Kerkplein gekocht. Dit vanuit de wens om exposities te realiseren en het kerkgebouw in een maatschappelijk karakter te houden. In dit nieuwe Amelander Cultuurmuseum worden twee exposities gerealiseerd: één over de kerkelijke geschiedenis van Ameland en één wisselexpositie in samenwerking met de Amelander Kunstenaars. Ook wordt de mogelijkheid geboden om (koor)concerten, lezingen of andere activiteiten te organiseren. Er is subsidie gevraagd om voor deze nieuwe functies de kerk aan te passen en in te richten.

Stichting Amelander Musea (STAM)  

Subsidie bijdrage € 30.000 

Eigen investering € 133.135

Sörchdragers

Een groep Amelander vrijwilligers is bereid om familie en mantelzorgers bij te staan en te ontzorgen in de zorg van hun dierbaren in de terminale fase. De wens is om deze vrijwilligers een basisopleiding aan te bieden. Zo start iedere vrijwilliger met dezelfde basis. Tevens is er startkapitaal nodig om reisonkosten en kantoormaterialen te bekostigen. Daarbij horen ook de aanschaf van een werktelefoon en de ontwikkeling van PR materiaal. 

Zorg coöperatie Ameland

€ 2.341 

€ 7.806

Vervangen dak en verduurzamen clubgebouw

Op het strand genaamd Zuid-west bij Hollum heeft de Amelander Catamaran (CAT) club een clubhuis op palen gebouwd om onder andere wetsuits, trapezebroeken, reddingsvesten en de zeilen van de catamarans in op te slaan. Het dak van dit clubhuis moet worden vervangen. Dit is een uitgelezen moment om het gebouw ook te verduurzamen door de aanleg van zonnepanelen en aanschaf van een accu.

Amelander Catamaran (CAT) club

€ 4.129 

€ 13.764 

Seasoda

Seasoda is de ontwikkeling van een alcoholvrij drankje voor en door jongeren. Ultiem doel is dat het drankje door een eilander start-up in de markt wordt gezet. Het is een project dat meerdere maatschappelijke thema’s raakt: bewustwording over het gebruik van alcohol, bewustwording over het gebruik van water en het stimuleren van ondernemerschap.

Stichting Waddencampus Ameland

€ 4.664 

€ 15.545

Posted in: ameland actueel