Sportieve evenementen op Ameland anders georganiseerd

Posted on november 3, 2023

0


Beëindiging licentieovereenkomst voor de organisatie van de sportevenementen MTB-Ameland, Tri-Ambla, Tussen Slik en Zand en Ameland Adventurerun.

Na een samenwerking van zeven jaar hebben Stichting Sport Promotie Ameland (SPA) en Sporteiland van Casper van de Kamp in onderling overleg besloten om voortijdig de licentieovereenkomst voor het organiseren van de sportevenementen MTB-Ameland, Tri-Ambla, Tussen Slik en Zand en Ameland Adventurerun te ontbinden.

Wat ooit begon met de wens van een aantal eilander sporters om een triatlon op hun Ameland te organiseren, groeide uit tot een stichting die een viertal sportevenementen buiten het hoogseizoen bedacht, opzette en organiseerde. Wegens de groei van de evenementen en steeds grotere druk op de vrijwillige bestuursleden werd in 2016 besloten om de evenementen in licentie uit te geven. Sporteiland van Casper van de Kamp kreeg het alleenrecht om deze evenementen te organiseren voor een periode van vijf jaar. Casper van de Kamp was geen onbekende voor SPA omdat hij vanaf 2005 als bestuurslid en later evenementencoördinator al jaren betrokken was bij de initiatieven van SPA.

Met de bestaande reserves en inkomsten uit de overeenkomst met Sporteiland ondersteunt SPA initiatieven van verenigingen op het gebied van jeugdsport. Ook is het project SPA Vervoer opgezet, dat ondertussen is overgegaan in het Amelander Sportvervoerfonds. Daarnaast worden individuele sporters geholpen met bijdragen om hun sport te kunnen uitoefenen.

Na vijf jaar is in 2021 de licentieovereenkomst tussen SPA en Sporteiland met een periode van vijf jaar verlengd. Door veranderende omstandigheden en inzichten bij Sporteiland, zal deze overeenkomst in onderling overleg per 31 december 2023 worden beëindigd

Dit betekent dat, vanuit de licentieovereenkomst, de Ameland Adventurerun in 2023 het laatste evenement is dat door Sporteiland zal worden georganiseerd.

SPA zal snel op zoek gaan naar een andere partij om de genoemde evenementen in de toekomst te organiseren en hiermee Ameland als eiland waar het goed sporten is, in de toekomst op de kaart te houden.

Sporteiland Velp, 2 november 2023: Op 31 december 2023 wordt de licentieovereenkomst tussen Stichting Sportpromotie Ameland en Sporteiland beëindigd. Dit betekent dat de huidige organisator van de sportevenementen op Ameland, Sporteiland, de volgende evenementen in 2024 NIET zal organiseren:

-MTB Ameland
-Tussen Slik en Zand
-Ameland Adventurerun


XTERRA Netherlands, de jaarlijkse crosstriathlon op Ameland, wordt door concurrentiebeding ook niet georganiseerd op Ameland door Sporteiland.

Cross Duathlon Ameland waarvan Sporteiland eigenaar is, zal wel worden georganiseerd. De datum is 2 maart 2024. De inschrijving gaat op 9 november open via CrossDuathlonAmeland.nl met

Meer informatie over de voortgang van de evenementen en over bijvoorbeeld de opening van de inschrijving van MTB Ameland volgt zodra hier meer over bekend is.

Posted in: ameland actueel