Paardenreddingsboot Ameland naar Katwijk

Posted on juni 26, 2013

0


Paardenreddingsboot Ameland naar Katwijk

(eerder op geplaatst op 2013-01-31)


De Paardenreddingsboot op het strand bij Buren.
Foto uit de serie Ameland aan de muur. Foto: Jan Spoelstra

Katwijk/Nes. – Op 29 juni, reist de paardenreddingsboot van Ameland naar Katwijk. Die dag is er tijdens de reddingsdemonstratie (SAR) in het dorp ter ere van de negentigste verjaardag van de Katwijkse Reddingsbrigade (KRB).

De Amelandse reddingsboot is uniek.  De komst van de Abraham Fock is compleet met speciaal getrainde paarden. Deze dieren trekken het boot de zee in. Reddingsboot de “Abraham Fock” heeft een Katwijkse oorsprong. het vaartuig is op de scheepswerf van de gebroeders Taat in Katwijk van de helling gelopen. In opdracht van de toenmalige Noord- en Zuid-Hollandse Reddings Maatschappij.

Meestal op de zaterdag is er een aantal malen de  lancering van de unieke Paardenreddingsboot van Ameland.In de demonstratie van uitrukken van de paardenreddingboot op Ameland trekken acht krachtige eilander paarden de reddingboot Abraham Fock over het strand in zee. De demonstraties starten vanaf het Maritiem centrum “Abraham Fock” aan de Oranjeweg 18 in Hollum. De lanceringen vinden bijna altijd plaats op het strand aan het einde van het Tjettepad.

Vertrek en lancering van Paardenreddingsboot vanuit de Kazerne bij het Maritiem Museum aan de Oranjeweg in Hollum. Videoverslag: www.ameland.journaal.nl /www.janspoelstra.nl

ameland fotograaf Jan Spoelstra http://www.ameland.org/ ameland activiteit agenda

ameland fotograaf Jan Spoelstra

Posted in: ameland actueel