Feestelijke opening veerdam Ameland

Posted on juni 15, 2017

0Nes. –  Vanmiddag wordt de veerdam vernieuwde veerdam feestelijk in gebruik gesteld. Na vertragingen kan nu officieel gebruik worden gemaakt van dit deel van de “navelstreng” naar Ameland.

In september 2015 werd met de uitvoering van de reconstructie van de veerdam bij Nes op Ameland gestart. Vervangen van damwanden, het vernieuwen van meerpalen, onderhoudswerkzaamheden aan de aanlegplaats voor de veerboot, herinrichting van de parkeerplaats en opstelstroken plus een compleet nieuw wegdek waren de items hiebij. Luxe is ook de aanleg van een verlaagde  “wandelpromonade” langs de oostzijde is hierbij een toevoeging. Alles nodig om de veiligheid en bereikbaarheid van de veerdam op peil te houden. De geplande oplevering van het werk in het najaar van 2016 is dik een half jaar later

Er wordt nog hard gewerkt aan de laatste loodjes. Alex de Ree pl

Alex de Ree plaatst nog verkeersborden. foto: Jan Spoelstra

Nog is het werk niet helemaal af. Woensdag werden haastig nog verkeersbewegwijzers geplaatst. Langs de westzijde moet nog een “golfkeermuur” worden geplaatst. Ook de autobrug voldoen nog niet helemaal. Regelmatig laat deze weten aan een automatische bediening lak te hebben. Een haastig opgeroepen servicemedewerker moet dan haastig met handbediening een vlekkeloze afrit van de auto’s te laten verlopen. In middels is er dan al wel weer minstens een kwartier van het al te krappe afvaartenrooster verbruikt.

De veerdam van Ameland.

Overzichtsfoto veerdam, foto: Jan Spoelstra

Posted in: ameland actueel