Eerste Amelander met Corona besmet.

Posted on september 27, 2020

0


Eerste Amelander positief getest op corona
27 september 2020 – Opnieuw is op Ameland een persoon positief getest op corona. Voor het eerst gaat het om een inwoner van het eiland. Tot nu toe werd het virus alleen bij enkele toeristen vastgesteld. De vrouw uit Hollum is na enkele dagen met klachten naar één van de Amelander huisartsen gegaan, waarna met de test corona is vastgesteld. Inmiddels zijn volgens het omgevings- en contact onderzoek mensen getest. De resultaten hiervan komen vanaf maandag binnen.

“Dit is voor alle betrokkenen slecht nieuws”, zegt burgemeester Leo Pieter Stoel., wanneer hij dit zaterdagavond bekend maakte. “We leven mee met de Amelander die het virus heeft opgelopen en met de familieleden. We hopen natuurlijk op spoedig herstel. Op dit moment wordt nog nagegaan met wie de zieke in de afgelopen periode contact heeft gehad; deze mensen worden door de familie geïnformeerd, zodat ze de juiste voorzorgsmaatregelen kunnen nemen.”
“Deze besmetting maakt opnieuw duidelijk dat het virus ook op Ameland kan toeslaan”, benadrukt burgemeester Stoel. “Daarom is het van het grootste belang dat iedereen zich aan de richtlijnen blijft houden, hoe lastig dit vaak ook is. Dus houd afstand, was zo vaak mogelijk uw handen, vermijd drukte en neem richtlijnen in de horeca en op de veerboot serieus. Als we dat met z’n allen blijven volhouden, kunnen we voorkomen dat het virus zich verder over het eiland verspreidt.”
Mensen met lichte gezondheidsklachten wordt aangeraden zich te laten testen. Hiervoor kunnen zij telefonisch contact opnemen met de huisartsen op het eiland.

Posted in: ameland actueel