Vernieuwd hotel Dolores opent haar deuren

Posted on mei 6, 2009

0


Maandag 18 mei van 16:00 uur tot 20:00 uur kunnen belangstellenden kennis maken met het vernieuwde hotel Dolores in Hollum. De afgelopen maanden is hard gewerkt aan deze verblijfsaccommodatie in Hollum.

Eén van de uitgangspunten is het streven het hotel energiezuinig te maken. O.a. een warmtewisselpomp is daarvoor naast een uitstekende isolatie voor gebruikt.Het hotel aan de Yme Dunenweg is  eerste waddenhotel die energiezuinig mogelijk draait. De uitbaters Luuk Overwijk en Annemieke Avontuur  wilden in eerste instantie een warmtepomp in hun nieuwe hotel. Daarna het paar kwamen steeds meer  energiebesparende oplossingen tegen.  Sicco Boorsma hielp hen in de passende  subsidieregelingen. Vorig jaar was deze projectleider Duurzame Waddeneilanden nog met de “groene” energiemarkt op Ameland. Het resultaat is een hotel met luxe dat zichzelf grotendeels voorziet van de benodigde energie. Zonnecollectoren, een koelinstallatie waarvan de bij koelen geproduceerde warmte wordt teruggewonnen en een warmtepomp zorgen voor een laag energieverbruik en energierekening. Hotel Dolores kan meedoen in het streven naar energieonafhankelijkheid waar de waddeneilanden naar streven. 

Het hotel, zoals de naam doet vermoeden, ademt een Mexicaanse sfeer uit. Veel wit en licht gecombineerd met donker gekleur hout en felle accenten.

In de  tuin is er voor de gasten een Finse sauna met een Spaanse naam.

foto’s: Jan Spoelstra

Erg leuk, en gewild zijn de kamers met een slaapverdieping. 

Hoewel het hotel pas 18 mei feestelijk officieel haar deuren opent, hebben de eerste gasten al genoten van de rustige en ruime accommodatie.

Posted in: ameland actueel