Geelwit wint op Ameland met 2-1 van Lemmer.

Posted on september 18, 2011

0


Nes / Hollum. Op de Westelijke helft regende het pijpestelen en doelpunten, op de Oostelijke helft van Ameland werd gebikkeld om de punten. Geelwit had daar koploper Lemmer op bezoek. Waar de elf van het Friese havenstadje eerder met veel doelpunten en de winst van het veld liepen, was de eindstand vandaag anders. Na heel lang geleund te hebben op 0-1 werden de bezoekers in de tweede helft door de Amelanders opzij gedrukt. Met tweemaal een kopbal van Paul van der Wal werd het ineens 2-1. De druk die Lemmer opvoerde richting het doel van een kalme Pieter-Oene Smit was niet genoeg. Uit de kast slidings en ander onoirbaar spel werd munitie gehaald om toch in ieder geval één punt van het eiland mee te nemen. Vooral de Amelander doelpuntenmaker Paul van der Wal werd daarvan het slachtoffer. Het werd te oordelen naar het steeds veelvuldiger geroep om het laatste fluitsignaal, nadat de tijd boven de stand op 90 bleef staan, toch op het eind nog heel spannend.
Geelwit kan deze uitslag goed gebruiken. De oude vertrouwde trainer terug, spelers van schorsing terug en de weg omhoog gevonden. Alles is weer bij het oude vertrouwde.
Aan de andere kant van het eiland in Hollum was niet alleen de regen de baas. De Walden lieten de doelpunten bijna even frequent in het doel van keeper Jacob Bakker vallen. Na een 1-4 ruststand eindigde de wedstrijd in een 1-6 overwinning voor de Walden.

amelandia Hollum Ameland foto fotograaf Jan Spoelstra

Mark Molenaar kijkt in de regen toe hoe zijn ploeggenoten Youri IJnsen en de Boer een speler van de Walden afstoppen. Fotograaf Jan Spoelstra

ameland foto geelwit fotograaf Jan Spoelstra
Paul van der Wal wordt keihard aangepakt door een Lemster speler. Fotograaf Jan Spoelstra

Posted in: ameland actueel