4 mei dodenherdenking op Ameland

Posted on mei 4, 2013

0


Nes/Hollum.- Op 4 mei 2013 zijn er op Ameland in zowel Nes als Hollum herdenkingsbijeenkomsten van de Tweede Wereldoorlog.  We herdenken de Nederlandse oorlogsslachtoffers. Deze Nationale Herdenking is er voor iedereen die stil wil staan bij de slachtoffers in Nederland of waar ook ter wereld na het uitbreken van de Tweede Wereldoorlog, in andere oorlogssituaties en bij vredesoperaties.  Gebruikelijk is:

  • Het halfstok hijsen van de vlaggen van 18.00 uur tot zonsondergang;
  • Het overal en algemeen in acht nemen van volkomen stilte om 20.00 uur tot twee minuten daarna.

Op Ameland organiseren dorpsbelangen, kerken, basisscholen, muziekkorpsen en de gemeente tezamen twee herdenkingsbijeenkomsten in Nes en in Hollum. U bent van harte welkom.
ameland herdenking foto Jan Spoelstra

De bijeenkomst in Nes begint om 19.30 uur voor de Rooms-Katholieke Kerk aan de Kardinaal de Jongweg in Nes. Om 19.35 uur vertrekt de stoet te voet naar de algemene begraafplaats waar om 20.00 uur twee minuten stilte is. Na het Wilhelmus worden bloemen gelegd.

 

ameland herdenking foto Jan Spoelstra

In Hollum begint de herdenking om 19.15 uur in de Hervormde Kerk in Hollum. Om 20.00 uur is er twee minuten stilte bij het oorlogsmonument op het kerkhof, gevolgd door het Wilhelmus, de kranslegging en het defilé. Aan het einde van de bijeenkomst lopen de aanwezigen langs het monument waarbij bloemen kunnen worden gelegd. De herdenking is tot circa 19.50 uur live te volgen op de radio, kabelfrequentie 100.8 fm.

Posted in: ameland actueel