Ja-woord uitgesteld voor plan voormalig zwembad Ameland

Posted on juli 1, 2015

1De publieke tribune foto: Jan Spoelstra
Ballum. – Opvallend is het besluit van de Gemeenteraad van Ameland om nog geen groen licht te geven aan de bouwplannen van Kontour(Volker Wessels). Samen met Harry Westers willen zij 12 units plaatsen in de Vleijen. In totaal zouden er dan 100 hotelkamers zijn bijgebouwd bij het hotel van Westers investeringsmaatschappij. Verbouwen van het voormalige zwembad tot een kuuroord is de belofte om de raad over de streep te trekken.
In 2012 legde de gemeenteraad vast dat de units maximaal twee bouwlagen zouden hebben, bouwen op eigen grond, elke hotelunit minstens 15 meter van de andere en dat ze als een hotel geëxploiteerd moesten worden.

Het voorstel wat er nu op tafel ligt gaat verder, te ver. Een reden voor Piet IJnsen om niet akkoord te gaan en het college te verzoeken om met een plan te komen wat binnen de eerdere vaststelling valt.
“Het plan voldoet niet aan de voorwaarden, die toen zijn gesteld” meent Piet (Algemeen Belang Ameland) Zijn voorstel is het plan nu van de raadsagenda te halen. ABA krijgt de alle fracties mee behalve de VVD. VVD-er André Tuil heeft een eigen menig. Hij vindt het jammer: “nu zijn er partijen die nu ineens zeggen Het is nog niet naar onze zin. Hoop niet dan uitstel afstel wordt.”
Inmiddels hebben een aantal betrokkenen op uitnodiging van Harry Westers in één van zijn hotels kunnen ervaren hoe hij deze runt. Voor de raadsvergadering leek de stemverhouding 6 raadsleden voor het plan en 5 tegen. Inmiddels is er door een groep Amelanders en ook andere eilandliefhebbers een actiegroep opgestart tegen de bouwplannen.
In de eerstvolgende raadsvergadering op 13 juli staat het voorstel weer op de Agenda.
Weer zal de publieke tribune vol zitten. Slechts vier stoelen aan weerszijden van een groot voorstander van het plan; VVVdirecteur Cinto Prosperi waren onbezet.

Posted in: ameland actueel