Weer een plan ex-Zwembad

Posted on juni 25, 2020

0


25 juni 2020 – Ballum/Heerenveen/Rijssen/Vlieland. Met als kop: “Doorbraak ontwikkeling zwembadterrein in zicht” presenteert de gemeente Ameland weer een nieuw plan voor het zwembadterrein aan de Molenweg in Nes op Ameland. Gelijk voegt zij er aan toe: ‘Mogelijk geen bestemmingswijziging nodig voor nieuwe plannen”

Het blijkt dat Kontour Vastgoed ( een deel van van Volker Wessels) een nieuw plan heeft gemaakt voor een hotel met een separate wellness-voorziening op het terrein van het voormalige zwembad Aqua plaza in Nes. Het plan zou kunnen voldoen aan de eisen en wensen die de gemeente
eerder had vastgelegd. B&W haalt experts aan die menen dat er geen bestemmingswijziging voor nodig is.
In een brief aan de Raad schrijft het college van burgemeester en wethouders van Ameland: “Het lijkt erop dat een jaren slepende kwestie binnen afzienbare tijd tot een goed einde kan worden gebracht. Nu een bestemmingswijziging niet nodig lijkt, komt er geen voorstel.
In de raadsvergadering van 28 oktober 2019 had het college de resultaten willen bespreken van het haalbaarheidsonderzoek dat bureau Van Spronsen uit Leiden in opdracht van de gemeente had gedaan. Van Spronsen adviseerde uit te gaan van de voorkeursoptie bestaande uit wellness (‘kuren-light’) in combinatie met Hotel Noordsee en een additioneel hotel. Daarnaast had de gemeente aan bureau Weusthuis te Groningen opdracht gegeven om een maatschappelijke consultatie te houden. Dit leverde een aantal eisen en wensen op, die het college vervolgens ingebracht in het overleg met de ontwikkelaars. Tot een bespreking van de onderzoeken in de raad kwam het in oktober niet; de raad liet het punt van de agenda halen omdat de advocaat van de ontwikkelaar kort voor de vergadering een brief stuurde die
de behandeling doorkruiste. In april kondigde het college nog een raadsvoorstel aan over de voormalige zwembadlocatie. het blijkt nu anders te gaan.Dat nieuwe plan voorziet in een luxe hotel met 80 tot 120 kamers. Het gebouw krijgt twee bouwlagen, een vijfhoekige plattegrond en een grote binnentuin. Los daarvan komt er een vrijstaand wellnessgebouw met een gebruiksoppervlakte van 1000 vierkante meter.

Posted in: ameland actueel