Geen Ja van raad voor plan “Westers”.

Posted on augustus 28, 2017

0Amendement Rudolf Teuben voorkomt stakende stemmen.

Ballum. –  Een beladen raadsvergadering op de laatste maandag van Augustus. Op de rol stond het “plan Westers”. Een project om het voormalig prestigeprojekt Zwembad Tropica Ambla aan de Molenweg in Nes om te vormen tot een Welness faciliteit, aangevuld met (hotel)appartementengebouwen. In een aantal media was al deze zomer te lezen hoe daarover gedacht werd op en buiten het eiland. Vooraf groeide de discussie op sociale media en verjaardagen. De één was voor, de ander tegen, een derde wilde alleen maar van “Amelands ruïne” af.  Scherp werd er gereageerd op vooral het tweede deel van de inspreekbeurt van VVV directeur Cinto Prosperi. Hierin schetste deze zijn visie op eiland besturen.

Net voor de twee termijnen aanvang namen diende Rudolf Teuben een amendement in. Hierin vatte hij eigenlijk een brief van de projectontwikkelaar Kontour/Volker Wessels samen. Een actie waarvan niet ieder fractielid van zijn partij op de hoogte was.

Dit bleek in de eerste termijn. Jeppe Groenewold zette zijn twijfel opzij en gaf al voor zijn stem uit te brengen er een motivatie aan. Verdere sprekers bleven bij hun eerder afgegeven meningen.

Even was er nog onrust. Klaas Hofker, een zich al eerder door de projectontwikkelaar benadeelt voelende Amelander wilde graag zijn mening geven. Dit werd hem door burgemeester de Hoop niet toegestaan. Met nog een verwijzing naar een niet algemeen geliefd knaagdier werd de eilander met een hand op de schouder verzocht het gemeentehuis te verlaten.

Voor de stemming kwam er nog een stemverklaring van CDAer Dirk Beijaard. Gezien zijn arbeid als werknemer van de VVV vond hij het niet raadzaam een stem uit te brengen. Zo stemden Irma Marinus (PvdA), Andre Tuijl (VVD), Cris Brouwer en Rudolf Teuben (A’82) voor het plan. Tegen stemden Jeppe Groenewold (A’82), Jan Wijnberg, Alice de Jong, Jeroen Leijstra (AbA), Jeroen de Jong, Marike Ketelaar (CDA)

Posted in: ameland actueel