Buren op Ameland had na 16 jaar weer kortebaan schaatsen

Posted on februari 12, 2012

0


Buren. – Na 16 jaar kon er op de ijsbaan van Buren weer een kortebaanschaatswedstrijd voor heren en dames. Na zo’n een lange tijd deden er niet veel deelnemers van de wedstrijd uit de vorige eeuw mee. Eéntje was er zeker bij; Arjan Verbiest de kampioen van 1996. Bijna was de Buremer er ook nog met de hoofdprijs van door gegaan. In de eerste finalerit ging hij op het enige stukje zacht ijs helaas onderuit. In de tweede rit had winnaar Rene Metz moeite met de in het blauw gestoken concurrent voor de titel van zich af te houden. De derde prijs ging naar Jur Metz die in de semifinale Lennart Brouwer versloeg.

schaatsen ijs Ameland foto fotograaf Jan Spoelstra
De finalerit tussen Arjan Verbiest en Rene Metz

schaatsen ijs Ameland foto fotograaf Jan Spoelstra

De winnaars bij herenschaatsen: vlnr. Arjan Verbies, Jur Metz en Rene Metz.

Voor het schaatsen van de 26 mannen was er al het korte baan kampioenschap van dames verreden. Kampioen werd Nessemerse Brenda Metz, met deels Buremer roots. Haar tegenstandster in de finaleritten was Dymph vd Bergh. De derde prijs ging naar Marissa Kienstra.

schaatsen ijs Ameland foto fotograaf Jan Spoelstra
De winnaars bij de dames: vlnr. Marissa Kienstra, Brenda Metz en Dymph vd Bergh.

schaatsen ijs Ameland foto fotograaf Jan Spoelstra

Alle dames vlnr/boven-beneden Brenda Metz, Jacobina Beekema, Nicole Visser, Claudia Metz, Liza Metz, Dymph vd Bergh, Judith Veltman, Diana Brouwer, Coosje Verbrugge, Marissa Kienstra en Lianne Molenaar

Posted in: ameland actueel