Burgemeester de Hoop reist in Koninklijke Rolls naar gemeentehuis Ameland

Posted on november 16, 2012

0


Ballum. – Vanmorgen reed burgemeester de Hoop in een Koninklijke Rolls naar gemeentehuis Ameland. Eerder was hij door chauffeur Marco Rinkens in donkere Rolls Royce vanaf zijn huis gehaald. Uit het met vlaggen in de Nederlandse driekleur met Kroontjes voorop uitgeruste voertuig stappen twee lakeien om de Amelander Burgemeester met zijn vrouw naar Ballum te begeleiden. Zij hielden de deur getooid met een even koninklijke J(uliana) voor het echtpaar open.

ameland fotograaf Jan Spoelstra
Voor het gemeentehuis in Ballum. foto Jan Spoelstra
Alles was een uitloop van de maandelijkse Avond van de Heeren van de Heerskameravond in hotel de Zwaan in Hollum.
Eens in de maand komen 28 mannen bijeen in de Heerskamer van hotel de Zwaan in Hollum. Gezamelijk wordt er gegeten, gedronken en gediscussieerd over een onderwerp aangedragen door de gastspreker. Deze maand is het de jaarlijkse Ladiesnight. De partners van de heren worden zelfs koninklijk van huis gehaald. Koninklijk kwam Roll Royce bij de dames voorrijden. Het automobiel is eerder gebruikt onder andere door Koningin Elisabeth, Willem Alexander en Maxima, Friso en Mabel, Prinses Margriet en Pieter van Vollenhoven.
Voor hij vandaag weer terugkeert naar de wal maakt de Rolls nog een rit met Burgemeester Albert de Hoop en zijn Vrouw over het eiland.
ameland fotograaf Jan Spoelstra

Het burgemeestersechtpaar gaat op weg. foto Jan Spoelstra

ameland fotograaf Jan Spoelstra

Posted in: ameland actueel