Geelwit wint van Akkrum

Posted on december 14, 2015

0


Benauwde zege Geel Wit op Akkrum
AKKRUM – Geel Wit heeft de eerste competitiehelft afgesloten met een overwinning. Fraai was de 1-2 zege op hekkensluiter Akkrum allerminst, maar dat kon niemand in het Geel-WItkamp deren na vijf nederlagen op rij.
Na negen minuten spelen kreeg Geel Wit een grote kans om de score te openen. Een vrije schop van Micha Metz werd door doelman Michel Geertsma gepareerd, daarna keerde de keeper in de rebound de inzet van Christian Molenaar.
Tien minuten later kwam Geel Wit alsnog op voorsprong. Jurjen Metz haalde de achterlijn, zijn schot werd geblokt en ter hoogte van de zestien stond Kevin Kiewiet klaar om doeltreffend uit te halen: 0-1.
Toch was Akkrum zeker niet de mindere. De thuisclub kreeg kans op kans, maar òf de voorwaartsen misten richtinggevoel òf doelman Pieter Oene Smit was een sta-in-de-weg. In de 25-ste minuut kreeg hij hulp van Jurjen Metz, die de bal van de lijn kopte. Geel Wit schakelde razendsnel, Sander Hekkelman ging alleen op de doelman af, die hij koelbloedig passeerde: 0-2 dus in plaats van 1-1.
Toch zou Akkrum ook scoren. Dat gebeurde vijf minuten voor de rust. Een vrije schop van Johannes de Vries ging er in een keer in.
In het begin van de tweede helft hadden twee beslissingen van scheidsrechter Schram Geel Wit aan een grotere voorsprong kunnen helpen. Voor de meest pietluttige overtredingen floot hij, maar toen een speler van Akkrum in het strafschopgebied hands maakte en toen Sander Hekkelman door de laatste man werd neergehaald deed hij alsof zijn neus bloedde.
Daaardoor bleef Akkrum in de wedstrijd en kreeg het nog enkele levensgrote kansen, maar deze waren niet besteed aan met name Jochem van Kalsbeek en Johannes de Vries. De enige noemenswaardige actie die daarna nog volgde was een scrimmage voor het doel van Akkrum, maar ook die leidde niet tot een doelpunt, eindstand 1-2.
Opstelling Geel Wit: Pieter Oene Smit; Johan Kolk, Pieter Kiewiet, Bjorn Wijnberg, Theodoor Molenaar; Christian Molenaar, Micha Metz, Kevin Kiewiet (Martijn de Jong, 76), Jurjen Metz (Lars Molenaar, 61); Bente Bonthuis, Sander Hekkelman

Posted in: ameland actueel